Victòria dels Àngels. Tot semblava tan senzill

La nova biografia de la soprano Victòria dels Àngels, publicada per Ficta i l’Ajuntament de Barcelona, explora la vida i carrera de la cantant a través de la consulta exhaustiva de 30 arxius i 90.000 documents. El llibre detalla tant la vida personal com professional de Victòria, revelant detalls fins ara desconeguts i oferint un retrat profund de la seva lluita i èxit contra el context postguerra civil espanyola. Disponible en català, amb una pròxima versió castellana.

Portada del llibre Victòria dels Àngels, Tot semblava tan senzill, de Pep Gorgori

A la venda la nova biografia de la soprano, publicada per Ficta i l’Ajuntament de Barcelona

Després de quatre anys de feina en què he consultat 30 arxius i 90.000 documents, ja està a la venda la nova biografia de la soprano barcelonina Victòria dels Àngels. Aquest relat posa al dia la història de la cantant estudiant i contextualitzant per primer cop la seva documentació personal i professional, dipositada en diferents arxius, públics i privats. Aquest treball minuciós ens permet ara descobrir una dona, Victòria dels Àngels López García, que ens sorprèn i ens fascina tant o més que l’artista que ens pensem que coneixem. Aquest llibre combina el rigor en l’anàlisi de les fonts amb la voluntat de captivar els lectors, tant si són melòmans com si tot just volen contemplar el segle xx a través de la mirada d’una personalitat artística única.

Explicar la seva vida, amb tota la seva complexitat, és fer un homenatge a una generació de dones que, després de la guerra civil espanyola, van haver de suportar la penúria, la discriminació de gènere i, molt sovint, els seus propis marits. En les seves ombres, aquesta és la història de totes elles. En les llums, és la història de la més humana de les dives. És, a més, el relat d’un segle complex, alhora trist i vibrant, dramàtic i bell. La soprano mai no va oblidar els seus orígens, però tampoc no va permetre que aquesta consciència fos un llast per alçar el vol. La manera de rebel·lar-se de Victòria dels Àngels va ser fer sonar la seva música per damunt de tot.

Podeu demanar el llibre a la vostra llibreria de referència. Teniu més informació i accés a la compra online a les webs de Ficta i de l’Ajuntament de Barcelona. En breu estarà disponible també la versió castellana de la biografia.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.